Toekomstvisie “Samen aan zet!”

In de raadsvergadering van 27 januari is de ontwerp toekomstvisie “Samen aan zet!” gemeente De Wolden 2022-2040 vastgesteld.

De ontwerp visie ligt nu 6 weken ter inzage met de mogelijkheid voor het inbrengen van zienswijzen. Via deze link komt u bij de bijlagen.

Oscar Pont voerde namens VVD-De Wolden het woord:

Zoals we dat gewend zijn in De Wolden is ook voor deze toekomstvisie goed geluisterd naar onze inwoners, dorpsbelangen, ondernemers en andere belanghebbenden.

Hierdoor heeft de gemeente nu een visie kunnen ontwikkelen die oog heeft voor wat goed is in de Wolden en wat er moet veranderen. Maar bovenal een visie die barst van de ambitie voor de komende 20 jaar!

Een gezegde luidt: “als je doet wat je deed, dan krijg je wat je kreeg”. We kunnen er niet omheen dat er grote veranderingen op ons afkomen: klimatologisch, demografisch en de relatie werk-woonplaats, we werken immers meer thuis. We moeten zelf aan de slag om hier slim op in te spelen. In het visiedocument wordt beschreven wat nu goed is, waar we trots op zijn en wat De Wolden maakt tot wat het is en het beschrijft hoe we kunnen inspelen op wat op ons af gaat komen.

In het visiedocument wordt ruimte gegeven aan grootschalige zonne- en windparken, daar heeft de VVD een kanttekening bij gemaakt, de VVD is geen voorstander van grootschalige zonne- en windparken. De VVD gaat voor slimme kleinschalige inpassing in bestaande infrastructuur van duurzaamheidsoplossingen, bijvoorbeeld zonnepanelen plaatsen op daken van schuren.

Gelukkig is de uitgangspositie van onze gemeente prima. Oftewel, we hoeven weinig tot geen achterstallig onderhoud te verrichten. Behalve wellicht als het gaat om woningbouw, daar kan zeker een tandje bijgezet worden.  Er is te lezen dat we voorzichtig om moeten gaan met woningbouw in de kleine kernen terwijl de VVD De Wolden juist vindt dat het goed is dat onze kleine kernen zelf in de lead zijn in het kader van woningbouw.