Liever een knappe vrouw dan weer een grijze man op de verkiezingsposters

Mirjam Pauwels-Paauw is lijsttrekker van de VVD in De Wolden bij de komende verkiezingen. Aan echtgenoot Arjen Pauwels de schone taak om de verkiezingen succesvol te maken.

Hallo Arjen, wat is uw rol bij de VVD?

,,Net als vier jaar geleden ben ik campagneleider. Ik werk samen met een heel campagneteam en coördineer en stuur dat aan. De partijleden denken dat ik dat het beste kan doen.”

Hoe is om uw eigen vrouw te promoten?

,,Niet zo moeilijk. Misschien ben ik wel de aangewezen persoon om het te doen, omdat ik Mirjam door en door ken. Ik ken als geen ander haar kwaliteiten. En natuurlijk zie ik haar veel liever op een verkiezingsposter dan een grijze man. Wij zetten in op vrouwen en willen de vrouwelijke kiezer naar ons toetrekken.”

Was u ook persoonlijk betrokken bij de Tweede Kamerverkiezingen toen Mirjam op plek 49 van de landelijke VVD-lijst stond?

,,Nee, in Den Haag gaat het er toch wat anders aan toe. Alles wordt veel meer van bovenaf aangestuurd, het zit veel strakker in elkaar. Bij die verkiezing moest het hele Noorden eigenlijk bediend worden door een paar noordelijke kandidaten. De Drentse campagne was gericht op Mirjam en op Eric Ziengs, die wel kamerlid is geworden.”

Wie is de baas thuis?

,,Ik natuurlijk, haha. Of zij daar ook zo over denkt zal je aan haar moeten vragen. Ik ben campagneleider dus ik stuur aan. Maar in de campagne denk ik dat we elkaar goed aanvullen. Mirjam is meer een bestuurder dan iemand die als hijgerige politicus in de media wil komen. Daar ben ik meer voor. Voor mij is het leiden van het campagneteam ook meer hobby, bij Mirjam gaat het om haar baan. Ze is al zeven jaar wethouder.” 

Gaat het thuis alleen maar over de VVD?

,,Nee hoor, ik heb nog veel andere hobby’s. We hebben drie kinderen, de jongste is 13 en de oudste 18 en er zijn dingen veranderd de afgelopen jaren. Vroeger had ik de leidende agenda, nu is dat die van Mirjam. Inmiddels zijn we er aan gewend.”


Copyright Roy Schutte, Dagblad van het Noorden