Masterclass

Ontmoetingen en trainingen bij Masterclass VVD Noord

Door: Hilda Mulder

Voor de VVD-leden die zich meer willen verdiepen en bekwamen in de liberale waarden en de (Haagse) politiek worden er jaarlijks door de VVD Noord onder leiding van Bert Homan een masterclass  georganiseerd. Nu zit ik al 6 jaar in de gemeenteraad, maar toch leek het me goed mijn netwerk te verbreden. Ik mocht meedoen en heb in de wintermaanden 9 zaterdagen in de hoofdsteden van Noord-Nederland in goed gezelschap de masterclasses gevolgd.

Thema’s van de bijeenkomsten waren o.a. Liberalisme, Europa en Integriteit. Om niet alleen maar droge kost te verstouwen zaten er ook actieve trainingen bij. Bijvoorbeeld mediatraining van Pieter Meulman die ook ministers coacht. Zo werd ik in de fictieve rol van wethouder voor een draaiende camera heel scherp geïnterviewd  over mijn aandelen in een bouwbedrijf die opeens in waarde vertienvoudigden na een cafébezoek met de eigenaar van dit bouwbedrijf.  Ik moest dus meteen mijn functie neerleggen in het belang van de VVD J

Het leuke van de bijeenkomsten was dat er telkens voorzitters van de Kamercentrales, lokale bestuurders zoals burgemeester Tom van Mourik, maar ook Tweede Kamerleden bij waren.

We konden Aukje de Vries, Erik Ziengs, Hayke Veldman, Barbara Visser, Anne-Wil Lucas Arno Rutte en zelfs minister Henk Kamp het hemd van het lijf vragen en met hen onze debattechnieken oefenen. Bijzonder dat deze politici hun spaarzame vrije tijd inzetten om hun achterban te trainen en te motiveren. Ik heb veel tips en trucs, maar ook de berichten uit de wandelgangen van Den Haag gehoord. Erg leerzaam. En erg fijn dat bij de VVD geen drempels bestaan om Kamerleden te ontmoeten. Sterker nog, binnenkort ga ik met Annigje Udinga van de VVD Meppel op bezoek bij Barbara Visser in Den Haag.

De Masterclass werd 18 maart in stijl en erg gezellig afgesloten met een Diner Pensant in Groningen. Wil jij  deelnemen aan de volgende masterclass? Vraag dan informatie op via: vvdmastersclassnoord@gmail.com. Overigens kan je ook via de Haya van Somerenstichting korte cursussen volgen, zie ook http://opleidingen.vvd.nl