cursus Politiek in de Praktijk met ‘speed daten’ met politici

Politiek in de Praktijk

 

Op zaterdag 11 februari organiseren de VVD Hoogeveen, De Wolden en Midden-Drenthe een korte, doch uiterst krachtige cursus Politiek in de Praktijk. Speciaal voor iedereen die interesse heeft in het ‘Politieke Bedrijf’. Drentse VVD-politici uit de Eerste en Tweede Kamer geven een korte cursus. Maar ook leden van de Statenfractie, een College, een Gemeenteraad, een Waterschap en een Bestuur komen tekst en uitleg geven.

 

Mede-organisator is Bianca Hoogendoorn, voorzitter van de VVD Hoogeveen: “Iedereen heeft tegenwoordig de mond vol van politiek. We hebben ook allemaal dagelijks met politiek te maken. Maar mensen snappen er steeds minder van. Wij willen in 1 ochtend duidelijk maken hoe het werkt. Op zowel landelijk als provinciaal en regionaal niveau. Aristoteles schreef het al: elk mens is van nature een politiek dier.”

 

‘Speed daten’

Op de ochtend worden er korte inleidingen gegeven door Drentse politici: Tanja Klip (Eerste Kamer), Erik Ziengs (Tweede Kamer), Mirjam Pauwels (Wethouder), Willemien Meeuwissen (Statenfractie), Heleen Jurgens (Gemeenteraad), Frits Timmerman (Waterschap) en Tom Kikkert (Bestuurslid). Na afloop van de inleidingen komt er de mogelijkheid tot ‘speed daten’. Dan kunnen de deelnemers in gesprek met politici van hun keuze.

 

Goeie mensen

De cursus wordt weliswaar georganiseerd door de VVD, maar is geen VVD-bijeenkomst. Bianca Hoogendoorn: “Nee, wij willen iedereen die interesse heeft in politiek graag uitnodigen. Het wordt geen VVD-feestje. Mensen met andere overtuiging zijn meer dan welkom. Het is ook geen verkiezingsstunt. We willen alvast vooruit lopen op de Gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar. Daar zijn overal goeie mensen voor nodig.”

 

Talenten aanwakkeren

“Er zijn verschillende manier om politiek actief te worden. In besturen, maar ook in een fractie. Of als vrijwilliger in een commissie. Op al die manieren kun je je maatschappelijke betrokkenheid kwijt, je persoonlijke overtuiging uitdragen, je talenten aanwakkeren of actief bijdragen aan je leefomgeving. Als je eenmaal weet hoe het werkt, dan is politiek hardstikke leuk!

 

De bijeenkomst wordt gehouden op zaterdag 11 februari a.s. in De Schildhoeve, Fluitenbergseweg 69 in Fluitenberg. Van 9.30 tot 12.30 uur, inloop vanaf 9.00 uur. Na afloop is er een mogelijkheid tot gezamenlijke lunch. Aanmelden is gewenst. Dat kan tot 10 februari bij: secretaris.vvdhoogeveen@gmail.com